Loading Events
  • This exhibition has passed.

HKU VERS 2018

Joris Coenen

1 September - 30 September

Exhibition Navigation

EXbunker toont elk jaar in september HKU Vers: het voor EXbunker het meest in het oog springende afstudeerwerk van een student van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Dit jaar hebben wij werk van Joris Coenen gekozen: de installatie “Into Existence”.

Joris zegt zelf over zijn werk: “Afgelopen zomer was ik op het strand in Porto. Ik liep weg van het strand de koude zee in. Na een stuk lopen merkte ik dat ik alleen was. Toen kwam er een dichte mist opzetten. Op het geluid van een kalme zee na kon ik niks meer horen. De geluiden en het zicht van de mensen op het strand verdwenen in de mist. De ruis was weg, alleen ik stond daar, volledig opgenomen in dat ene moment: geen verleden om bij stil te staan en geen toekomst om me op voor te bereiden. Tijd en ruimte kwamen samen.”

Na de studie Bouwkunde, Vormgeving, Design en Architectuur te hebben afgerond is Joris naar eigen zeggen meer vrijheid gaan zoeken en kwam hij terecht op de Kunstacademie in Utrecht. Hier heeft hij zijn creativiteit verder kunnen ontwikkelen en is hij tijdens zijn afstudeerproject afgestapt van de architectonische projecten die hij hiervoor deed, naar meer autonoom werk. Dit is zo goed bevallen, dat hij heeft besloten hiermee door te gaan.

www.joriscoenen.com

Expositie / Exhibition HKU VERS 2018 – Joris Coenen in EXbunker tentoonstelling ruimte / art space Utrecht.