Ik ben open za-zo van 13-18 uur en de 2/3/4e vr van de maand 12-17 uur

1970-01-01T00:00:00+00:00
Laden Evenementen
Deze expositie is voorbij.

Proomfile

Bente Wilms

27 mei 2017 - 25 juni 2017

Evenement Navigatie

In haar installatie Proomfile vertaalt Bente Wilms haar publieke Facebookprofiel naar een getekende kamer. Daarmee plaatst Wilms haar publieke ik in de intimiteit en afgeslotenheid van een persoonlijke ruimte. Zoals ook een Facebookprofiel continu aangevuld wordt, zal Wilms ter plekke nieuwe “berichten” aan de muur tekenen: werk dat continu in uitvoering is.

Volgens Bente Wilms is een social media profiel, bijvoorbeeld een Facebookprofiel, te vergelijken met iemands woon- of slaapkamer. “Wanneer je door iemands huis loopt kom je van alles tegen dat je iets kan vertellen over de persoon die er woont. Boeken, films, briefjes, foto’s, objecten… Maar waar een kamer heel persoonlijk en intiem kan voelen, heeft Facebook dat helemaal niet. Het individu wordt onttrokken van zijn authenticiteit. De Facebookpagina ziet er voor iedereen hetzelfde uit. Terwijl de inhoud heel anders is.” aldus Wilms.

De veranderingen in het dagelijkse leven veroorzaakt door digitalisering, internet en social media en de gevolgen daarvan staan centraal in het werk van Bente Wilms. Hoe beïnvloeden zij onze interactie, communicatie en beeldcultuur? Hebben zij de manier waarop we kijken naar en omgaan met ons leven veranderd? Het delen van de dingen die je doet, ziet, vindt, haat en van houdt. Het vastleggen en vormgeven van je leven speciaal voor je online publiek. En hoe hierdoor de grens tussen publiek en privé vervaagd, of wordt verschoven. Hoe persoonlijk is iets persoonlijks nog als je het deelt met de hele wereld?

Haar onderzoek vertaalt zich naar muurtekeningen, installaties, losse werken op papier en animaties. Experimenten met kaders, collage en compositie, kleur en verschillende materialen. Wel altijd in combinatie met zwarte inkt, wat mijn werk kenmerkt, evenals het samenvoegen van meerdere beelden of beeldelementen in één werk. Mijn tekenen kan omschreven worden als snel, direct, rauw, met wat comic en een beetje pop-art.

Expositie / Exhibition Bente Wilms in EXbunker tentoonstelling ruimte art space Utrecht.

Expositie / Exhibition Bente Wilms in EXbunker tentoonstelling ruimte / art space Utrecht.

http://bente-wilms.tumblr.com/

Laat een reactie achter