Ik ben open za-zo van 13-18 uur en de 2/3/4e vr van de maand 12-17 uur

1970-01-01T00:00:00+00:00
Laden Evenementen
Deze expositie is voorbij.

Omstreeks 1900

Janneke Kornet

31 oktober 2015 - 29 november 2015

De locatie of situatie, waar mijn werk zich bevindt, is het uitgangspunt en essentieel onderdeel van het werk. Het wordt voor deze specifieke plek gemaakt, zoals ook Omstreeks 1900. Door middel van mijn werk laat ik de toeschouwer bijzondere aspecten uit de desbetreffende omgeving zien waar hij of zij anders niet bij stil zou staan. Afhankelijk van waar mijn concept het best in tot uiting komt gebruik ik diverse media, meestal installatiekunst maar ook tekenkunst, fotografie of tekst.

Zo heb ik bijvoorbeeld het Dakpannentapijt gemaakt op een begraafplaats in Hengelo. Het werk geeft de scheidslijn tussen twee werelden aan. Voor de doden is dit werk een dak en voor de levenden is het een tapijt.

Voor een expositie nabij het Prinsenhof te Delft verdiepte ik mij in de geschiedenis van de nazaten van Willem van Oranje, die destijds in de huidige expositieruimte gewoond hebben. Dit resulteerde in 3 brieven van drie generaties vrouwen die hun leven beschrijven.

Het interactieve project Rondom Paadjes is geïnspireerd op het smalle paadje dat op de locatie loopt. Men wordt uitgenodigd verhalen in te zenden waarin paadjes een belangrijke rol spelen. Deze verhalen zijn op de locatie (Spinolaschans in Breda) te beluisteren.

Voor EXbunker ga ik een nieuw werk maken, Omstreeks 1900. Ik ga opzoek naar een onderwerp uit de omgeving dat mijn interesse wekt. Iets waar ik meer over wil laten zien aan de toeschouwer, dit wordt het onderwerp van mijn nieuwe werk.

http://www.jannekekornet.com

Omstreeks 1900

1 reactie

  1. Exbunker 06/12/16 om 10:27

    De CRIMP expositie in Viborg met Janneke Kornet haar werk Maquette Lichtbundel.

Laat een reactie achter